Nuffnang Ads

Thursday, 20 October 2011

Gusi Bengkak = Gigi Bongsu Mahu Tumbuh?

Dah 2 hari gusi I bengkak!
Seriously memang tak selesa sangat bila nak makan
Bukan takat gusi je bengkak tapi dgn pipi2 sekali
Sadis kan?

Pagi tadi I gagah meng"google" pasal kaitan sakit gusi dengan tumbuh gigi bongsu
jawapannye
BETUL!!

Patut la sakit gila
Rupanya gigi bongsu dah nak tumbuh
Hi Si Bongsu !!
Yang menjadikan gusi sakit dan bengkak
ialah sebab gigi bongsu tak ada ruang untuk tumbuh
Habis gigi2 yang lain kan dah cukup padat
 Jadi, terpaksa la si bongsu tu berhimpit

 Gigi bongsu ni tumbuh dalam macam2 bentuk 


google

Triple sakit ialah gigi tumbuh bentuk HORIZONTAL

 I sendiri tak pasti gigi bongsu I tumbuh
Dalam keadaan yg mane satu
Tapi harap2 yang mudah jela ye

 Lagi satu orang kata gigi bongsu ni gigi yang super duper sakit nak tumbuh
Sebabnya kita akan bertukar status kepada dewasa
Oh, sudah tua dewasa rupanya I ni.. (boleh kahwin..)

I ni kan tiap bulan ade je masalah kat bahagian mulut dan kawasan sewaktu dengannya
Masa bulan lepas lagi lah
Spoiled betul!

Rupanya lidah I ade ketumbuhan
Nasib kecil je

hasil seni


 Doktor kate lidah I tu selalu sangat kena gigit
Sampai trauma dia!
Ceh, jangan pikir bukan2 ye
I masih belum berkahwin.
Gigitan tu adalah berpunca dari gigi I sendiri
Doktor bagitau sebernarnya lidah I bukan ada ketumbuhan
Tapi kulit lidah tu yang dah jadi keras sebab asyik kene gigit je
Dah tak cukup makanan ke sampai nak kunyah lidah sendiri pulak kan??hahaha
Paling sakit hati bile pergi open house
Orang lain dok sedap ngadap makanan
I terpaksa puasa olok2,bukan puasa tipu tau!
Tapi puasa makan makanan yang keras2,berminyak dan pedas
Cube bagi tau I, ada ke orang buat open house 
Tak masak makanan yang keras2, berminyak dan pedas semua tu?
 Mestilah tak kan?

Rendang = minyak + pedas
Sup = minyak
Ayam masak merah = pedas + keras+minyak
 Okey mungkin nasi impit I boleh makan!

Doktor kate tunggu sampai jahitan terbuka
Baru boleh makan yg lain2
Tapi si degil ni mane boleh tahan dengan godaan makanan
 Lagi2 lauk pauk open house kan?

Seminggu je I puasa
Next week nya semua I bedal
Bila makan gigit guna sebelah side gigi je
Gigit 3 kali terus telan
Hebat kan???
Pastu bila lidah pedih
Hah nangis la ko sorang2 Nisa
Dasar degil??!!!!
Padan muka diri sendiri

Kalau ingat balik mase kt bilik operate tu
Memang rase tak percaye
Si cengeng ni (ye I memang tersangat cengeng) mampu operate lidah..
Dahla doktor bius sampai 2 kali
Sumpah sakit!
Mase doktor potong bahagian ketumbuhan tu
Ade bau hangit kuat gila!
Terus I tahan nafas
Dalam kepale otak terbayang doktor potong lidah I 
Macam lapah lembu
Terus cakap dalam hati
HABIS LA AKU
Sengal kan I? =P

Eh, ok la...dah banyak bebel ni
Bye2!

No comments:

Post a Comment

Nuffnang Ads